Na vanmorgen eerst te hebben hardgelopen, B12 prik gehaald bij de huisarts en de hond naar de kapper te hebben gebracht, zag ik op een blog van : "de gulle aarde" een recept voor paardenbloemenjam.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik had zin om het ook te gaan maken.
Met twee emmers zijn we naar een park gereden waar niet zoveel mensen komen en de paardenbloemen niet zo onder gepiest worden.
Nadat de emmers vol waren zijn we weer naar huis gegaan.
De bloemen uitgespreid over de tafel en met een schaar alle gele bloemetjes eraf geknipt.
Alles in de pan, twee sinaasappels en 2 citroen erbij gedaan, water tot de bloemen net onder water stonden.
Alles heeft zo'n half uur gekookt en toen hebben we alles door een theedoek gezeefd.
Daarna weer aan de kook gebracht met geleisuiker. Dit heeft ook nog zo'n 10 minuten gekookt.
Tegelijker tijd heb ik de potjes en dekseltjes die ik nodig had uitgekookt en omgedraaid op een theedoek gelegd
Toen alles gekookt en uitgekookt was heb ik de potjes gevuld, dekseltje erop en omgedraaid op de theedoek gezet.
Alle potjes zijn nu gevuld en er is een klein plastic bakje over (om te proeven!!) .
Ik kan niet echt zeggen waar het nu naar smaakt. Het is een specifieke smaak maar lijkt in de verte ergens op honing denk ik.
Het was een leuk projectje vandaag. Leuk om cadeau te geven!!
Stoer hoor! Ik zou het niet zo 1,2,3, durven!
BeantwoordenVerwijderenWel lekker?